Päätöksiä on uskallettava tehdä

Rauhassa voimme kohdata tulevan muutosvaiheen. Tehtävä kerrallaan kuntien ja maakuntien roolit jäsentyvät uudessa tilanteessa. Mopo ei saa karata asioiden ollessa kesken.Nyt on löydettävä alueellinen hyvä yhteistyö, jotta palvelujen järkevä toteutus on mahdollista. Näin on ollut usein ennenkin. Aina on helppoa olla jälkiviisas tai vetäytyä vastuusta päätöksen teon aikana. Nyt tarvitaan päätöksiä.

Kuntien tehtävissä koulutus korostuu varhaiskasvatuksesta korkeakoulutasolle jatkuvana. Koulutuksen järjestämisessä eriarvoistumisen ennaltaehkäisy on vaikeinta kaikkien rakenteellisten muutosten ja homeongelmaisten koulurakennusten keskellä. Kasvava Ylivieska on nähtävä osana isoa muutosta. Rohkeutta tarvitaan ratkaisujen etsimiseen lähes mahdottomalta tuntuvissa palvelujärjestelyissä. Nyt ei ole kyläpolitikoinnin eikä lyhytnäköisen syyttelyn aika. Tarvitaan päämäärätietoista toimintaa erilaisia äänenpainoja kuunnellen.

eu_leader

Toimintamme käynnistämistä on tuettu Euroopan maaseudun kehittämisrahaston tuella Leader-toimintaryhmän kautta.